top of page

Léčebná rehabilitace

Léčebná rehabilitace

PowerPlate nejen jako stroj na cvičení!

Taťána Kuchařová předala unikátní vibrační, rehabilitační a cvičební stroj PowerPlate pražskému Domovu Sue Ryder, který se stará o seniory.

Taťána získala stroj pro svoji Nadaci Krása pomoci, která se věnuje podpoře seniorů, jako dar u příležitosti slavnostního představení PowerPlate v originálním designu slavného návrháře Kenza Takady. 


Léčebná rehabilitace

"Jsem velmi ráda, že společnost PowerPlate myslí i na opomíjenou generaci seniorů. Jeho účinky jsou dobře známé, a tak věřím, že lidem v Domově Sue Ryder pomůže zmírnit řadu zdravotních komplikací, které věk přináší,“ řekla Kuchařová. 


Konkrétní přínosy stroje přiblížila Ivana Fišerová, zástupkyně Power Plate pro ČR a Slovensko. "Power Plate je držitelem mezinárodního certifikátu výrobce zdravotnického zařízení. Je to léčebná rehabilitace. Je dobrým nástrojem pro zlepšení kvality života seniorů, kteří trpí bolestmi a sníženou pohyblivostí, koordinací a flexibilitou. Pomáhá při získávání stability, představuje prevenci před osteoporózou a artrózou a podporuje kardiovaskulární systém,“ vysvětlila Fišerová.


Přístroj přenáší vibrace do svalů, čímž jsou donuceny se reflexivně stahovat. Posiluje se tak, že v jedné pozici vydržíte 30, 45 až 60 sekund, svaly se stahují a roztahují. Postupně střídáte předem dané pozice. Tímto způsobem posilujete určitou skupinu svalů. Velkou výhodou tohoto stroje je skutečnost, že trénink trvá skutečně chvilku - trenéři doporučují cvičit třikrát týdně po dobu 30 minut.

bottom of page