top of page

Hubnutí

Hubnutí

Zhubnout jen na základě stravování je velmi obtížné, proto se držte motem – kdo cvičí má za tři! Zredukujte svou váhu trojím způsobem!


Hubnutí

Výdej energie – okamžitě

Pokud se podíváme na počet spálených kalorií během zátěže, můžeme si nejdříve myslet, že toto číslo není až tak vysoké. Například člověk, vážící 100 kilo vydá při jízdě na kole nebo při plavání tisíc kilojoulů (za půl hodiny). Tato energetická hodnota se rovná čtyřiceti gramům čokolády, 250 gramům kuřecích prsíček nebo jednomu kilu rajčat. Pokud však tento 100 kilový jedinec sportuje doporučených 50 minut, spálí už během jednoho cvičení lehký oběd, jehož energetická hodnota by měla být 1300 – 1600 kilojoulů.

Pohybem se zvýší metabolismus

Náš metabolismus spotřebovává energii i když jsme v naprostém klidu (aby zachoval všechny důležité životní funkce). Avšak po jedné hodině intenzivního cvičení pracuje náš metabolismus po následujících 48 hodin ve vyšších otáčkách! Dá se dokonce říct, že pravidelné zrychlování metabolismu nám přinese dlouhodobě významnější ztráty kalorií, než okamžitý výdej při cvičení! Díky tomu spalujeme některé kalorie úplně „zadarmo“.

Svaly, které spotřebují energii z tuků

Svaly jsou orgány, které jsou nejnáročnější na spotřebu energie. Svaly dokonce spotřebovávají energii z mastných kyselin (ty jsou jednou ze složek tuků). Pokud tedy chceme zhubnout a udržovat ideální hmotnost, vybudujme si svaly!

Pokud však snížený energetický příjem nedoplníme cvičením, ubydou nám kila i ze svalů a budeme jich mít méně a méně (Když člověk hubne jen pomocí diety, čtvrtina hmotnostních úbytků jde i ze svalové tkáně). Člověk, který hubne jen na základě diety, hubne s většími obtížemi a dokonce se může stát, že se váha zastaví na určitém čísle a už nám „nejde víc hubnout“.  Proto dietu kombinujte se cvičením – alespoň 2x týdně (minimálně půl hodiny).

Cvičení

S revolučními stroji Power Plate a VacuShape probíhá hubnutí několikanásobně rychleji. Vyzkoušejte je na vlastní kůži a sami uvidíte rozdíl! Pokud se chcete dozvědět více o těchto strojích, čtěte:

PosilovnaFitness

Přijďte si zacvičit do revolučního fitness centra (posilovna), kde naleznete Power Plate, VacuShape, crossový trenažer, kardiozónu, solárium. Vyberte si podle svého gusta a hubněte již nyní! Rezervace cvičení již dnes!

bottom of page